This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.      This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     024/547-870, 024/547-860    Банијска 67, Суботица

Радионица за исхрану и здрав начин живота

Нека ваша храна буде лек, а ваш лек ваша храна.
Хипократ

Позивамо вас да будете део активног едукативног четворомесечног програма током кога ће вам бити дијагностикован статус ухрањености, понуђена и контролисана дијета, те едукације о основним постулатима правилне исхране, психолошка подршка и активан тренинг програм. Донесите одлуку да у наредна четири месеца посвећено учите и примењујете стечено знање уз подршку ментора. Промените своје навике и жеље, сагледајте истину да је неправилна исхрана узрок болести, лошег психичког стања те да је за квалитетан живот неопходна храна која телу прија и активности које га стимулишу.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА РАДИОНИЦЕ

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера (нутрициониста-дијететичара и струковних медицинских техничара)  из Суботице, покреће Радионицу за исхрану  и здрав начин живота у жељи да путем својих услуга подигне здравствену свест становништва и допринесе корекцији неправилне ухрањености појединаца. Радионица је намењена здравом становништву са поремећеном ухрањеношћу: потхрањенима, прекомерно ухрањеним и гојазним особама као и онима који желе савете за промену исхране и препоруке за физичку активност као саставни део дијета, узраста од 17 до 65 година. Уколико се покаже заинтересованост за узрасте испод 17 и старијих од 65 година, Школа ће организовати посебне радионице прилагођене овим узрастима.

Програм који почиње 1. марта 2019. године обухвата:

  1. први преглед и израду дијете
  2. 7 контролних прегледа,
  3. 16 тренинга прилагођених потребама полазника,
  4. 4 едукативне радионице Психолошког саветовалишта,
  5. 4 предавања/интерактивне радионице на тему правилне исхране уз израђене појединачне јеловнике
  6. менторску подршку. 

За реализацију програма је одговоран стручан тим Високе школе: нутриционисти, лекари, психолози, фармацеут и тренери.

Цена четворомесечног промотивног пакета је 10 000 рсд.  Уплата се врши на жиро рачун Школе: 840-446666-88.  Сврха уплате: Радионица за исхрану и здрав начин живота. Износ је могуће уплатити у 2 рате.

Заинтересовани суграђани више информација могу добити путем мејла This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  или путем телефона 060/5291275 - контакт особа Дејан Живановић.

Донесите одлуку која ће променити ваш живот!

Последњих 20 година у Србији је проценат гојазних становника порастао за 60 одсто, што је посебно алармантно код деце школског узраста међу којима је 20% са вишком килограма, а 8% гојазно. Према истраживањима Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут", тај проценат се из године у годину повећава. Претерана ухрањеност деце и одраслих, је озбиљан здравствени проблем са бројним компликацијама и последицама, попут повишеног крвног притиска, поремећених масноћа у крви, болести срца, шећерне болести, промена на зглобовима. Неправилна исхрана и гојазност су фактори ризика за настанак ових поремећаја здравља већ код деце предшколског узраста.

Исхрана је један од најважнијих чинилаца који условљавају добро или лоше здравље и утиче на радну способност и дужину људског живота. Животне намирнице које сачињавају нашу исхрану различитог су састава и садрже елементе неопходне за раст, развој, дуг и квалитетан живот. Због тога је неопходно да је наша исхрана разноврсна, сезонска, да свакодневно уносимо довољно хране која је здравствено безбедна и на тај начин задовољимо наше оптималне потребе за енергијом, беланчевинама, мастима, угљеним хидратима, витаминима, минералима и осталим активним супстанцама. За квалитетан живот, изузев правилне исхране, неопходна је одговарајућа физичка активност и здравствена свест.